Kristin Fjermestad starter som seniorkonsulent hos oss i januar 2024! Hun er diplomert gruppeanalytiker fra IGA, utdannet og sertifisert innen mentaliseringsbasert gruppe- og individualterapi, har praktisk pedagogisk utdannelse fra UiB og en bachelorgrad i ergoterapi fra NTNU. Kristin har lang erfaring som gruppeanalytiker og psykoterapaut. Hun har også jobbet flere år som teamleder og prosjektleder for implementering av nye behandlingsmetoder, omorganisering og ISO- sertifisering i organisasjon
Bjørnson har et godt omdømme, så jeg har store forventninger! Det er noe jeg også har ansvar for å følge opp og bidra til selv, det er klart. Jeg ser frem til en videre faglig utvikling. Jeg liker komplekse problemstillinger som det ikke finnes ett svar på, med flere lag og perspektiver. Jeg tror oppstarten i Bjørnson vil gi meg arbeidsglede. Det er en god ting! Så skal jeg først være nyansatt, med de prosesser det innebærer. Og det er jeg ydmyk for.
Jeg vil bidra med å forstå og videreutvikle ledelse, organisasjon og medarbeiderskap horisontalt og vertikalt ut fra gruppedynamisk, analytisk og mentaliseringsbasert perspektiv. Jeg ønsker også å bringe inn kunnskap om at sinn påvirker sinn, at følelser kan smitte over på alle ledd i organisasjonen, om betydningen av tilknytning. Organisasjoners levedyktighet avhenger av hvor gode den er på å formulere sin hovedoppgave, skaffe seg gode produksjonsmidler, rekruttere kompetente mennesker til jobben, ta vare på disse og sørge for at de utvikler og at de leverer produkter som omverdenen er villig til å betale prisen for. Dette krever god mentalisering i alle ledd.
Her skal jeg gjøre mitt ytterste for at det blir levende og matnyttig for ulike ledere og organisasjoner!
Jeg ville starte i Bjørnson først og fremst fordi utlysningsteksten for stillingen snakket til meg. Den var svært attraktiv, med utrolig mange og variable arbeidsoppgaver. Rett og slett en «snobepåse». Deretter ble mitt inntrykk og omdømme av Bjørnson stadig bekreftet gjennom intervjuprosessen. Den var meget profesjonell. Det var ingen tvil om at det var krav og forventninger fra Bjørnson sin side, men så var det det viktigste av alt: Menneskene, altså Ingrid og Øivind. De ville meg vell. Atmosfæren var vennlig. Og det er ingen motsetning i det å både stille krav og ville hverandre vell. For meg bygger det tillit. Her har de skjønt det, tenkte jeg!
Jeg valgte begrepet tillit fordi jeg synes det utgjør fundamentet. Vi kommer ikke langt uten tillit. For meg ligger det som en paraply over de andre kulturklossene. Tillit for meg, er som grunnmur og reisverk i et hus. Det er få bygningselementer som varer eller holder, uten at grunnmuren er solid. Tillit kommer ikke av seg selv, man gjør seg fortjent til tillit. Det er et sosialt lim som går minst to i veier i en organisasjon. Ja, som også gjenspeiles av selve stavelsen i ordet. Det er et palindrom. Hvis vi skal ta ordet bokstavelig, da.
Skal jeg levere på tillit, så må det være sammenheng mellom ord og handling. At jeg overholder forpliktelser og avtaler og bringer inn fagkunnskap. At jeg fremstår autentisk, med en rimelig grad av åpenhet i krevende prosesser. Og, dersom noe ikke går helt etter planen, så tar jeg ansvar for eget bidrag og oppklarer eventuelle misforståelser. Dessuten kommer jeg til å oppsøke veiledning og hjelp fra kolleger og kunnskap når jeg står fast og ikke vet.
For meg favner visjonen det viktigste, nettopp menneskene. Tar bedrifter vare på menneskene, og med det også knytter seg til de som er riktige og viktige for den gjeldene bedriften, så er mye av suksessen gjort tror jeg. Det er som i privatlivet, hvem er jeg uten de viktige andre?
Jeg har jobbet klinisk i over 25 år, så da har “kundene” vært pasienter. I Bjørnson er det ikke slik. Dette blir en omstilling. Samtidig handler begge deler om det menneskelige og det å være menneske. Men, for å lykkes med Bjørnson sine kunder må jeg forstå de ulike organisasjonene, deres kultur og behov gjennom å forsøke å se dem innenfra.
Jeg er opptatt av nyanser. Det å våge å reflekter, å tenke både og. Det innebærer også å lage rommet trygt nok til å utvide horisonten, bringe inn ulike perspektiver og meninger. På denne måten motvirker vi svart-hvitt tenking, og står bedre rustet i møte med kompleksitet.
Jeg får energi av å være sammen med mennesker som gjør meg godt. Jeg er glad i lange middager, men også å slenge på sofaen med tente lys. Så er jeg glad i fjell og sjø. Etter en skitur blir kropp, sjel og hjerne gjennomluftet.
Her ligger svaret mitt i spørsmålet. Jeg gleder meg mest til akkurat det; å være en del av Bjørnson teamet.
Les mer om tjenestene vi tilbyr her: Bjørnson - Våre tjenester